A więc.... zaczynamy, cz.1.
http://www.dietetycy.info/
Zapewne nie raz zalegały Wam pieczarki w lodówce, leżały a Wy nie mieliście pomysłu lub ochoty na nie. A czas płynie, grzyby mogą się zepsuć. By temu zapobiec proponujemy prosty trick:
pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy na oliwie i cebulce, z dodatkiem przypraw,
chłodzimy i zamrażamy. W ten sposób nie tylko unikniemy popsucia się grzybów ale też będziemy mieli w zamrażarce awaryjny farsz do pizzy lub zapiekanek.
Poz tym warto wiedzieć, że włączenie do swojej diety pieczarek pomaga m.in. w odchudzaniu, wzmacnia odporność oraz wspomaga układ krążenia. Pieczarki są dobrym źródłem potasu, miedzi, selenu, jodu, oraz witaminy A,E,D oraz witaminy z grupy B oraz błonnik.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz