czwartek, 7 maja 2015

Porady spod lady cz.1

Rozpoczynamy pierwszy cykl na naszym blogu pt."Porady spod lady", w których będziemy opisywać kuchenne ale nie tylko porady oraz tricki. Mamy nadzieję, że skorzystacie z nie jednej z nich.
A więc.... zaczynamy, cz.1.


http://www.dietetycy.info/

Zapewne nie raz zalegały Wam pieczarki w lodówce, leżały a Wy nie mieliście pomysłu lub ochoty na nie. A czas płynie, grzyby mogą się zepsuć. By temu zapobiec proponujemy prosty trick:
pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy na oliwie i cebulce, z dodatkiem przypraw,
chłodzimy i zamrażamy. W ten sposób nie tylko unikniemy popsucia się grzybów ale też będziemy mieli w zamrażarce awaryjny farsz do pizzy lub zapiekanek.




Poz tym warto wiedzieć, że włączenie do swojej diety pieczarek pomaga m.in. w odchudzaniu, wzmacnia odporność oraz wspomaga układ krążenia. Pieczarki są dobrym źródłem potasu, miedzi, selenu, jodu, oraz witaminy A,E,D oraz witaminy z grupy B oraz błonnik.